En què consisteix un blanqueig dental?
El blanqueig dental es fa de manera diferent si la dent és vital o no. El blanqueig no vital es fa en una dent que ha tingut tractament d’endodòncia i ja no té nervi.
El blanqueig en dents vitals és el procediment més comú de blanqueig dental. Es fa servir un gel que s’aplica directament a la superfície de la dent. Aquest producte conté peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida. Aquest blanqueig es pot fer tant a la consulta com a casa. La diferència és que el blanqueig a la clínica dental permet fer servir un gel blanquejador més potent. A més, una llum especialitzada o làser activa el gel i permet que el blanqueig actuï més ràpidament. El blanqueig a la consulta sol trigar de 30 a 90 minuts i caldran d’una a tres cites. El nombre depèn del mètode que es faci servir, de la gravetat de les taques i de la intensitat que es vulgui aconseguir.
Com es fa el blanqueig en dents vitals a la clínica?
L’odontòleg aplica una substància al voltant de les dents que cobreix i protegeix les genives. A continuació, es col·loca l’agent blanquejador sobre les dents. Posteriorment, si s’ha d’activar el blanquejador, es col·loca una làmpada o un làser durant el temps determinat de tractament.
En què consisteix el blanqueig ambulatori?
En primer lloc, el professional ha de fer impressions de l’arcada superior i inferior, i fabricar unes fèrules a mida que s’adaptaran a les dents amb precisió, per aconseguir que l’agent blanquejador hi estigui en contacte.
El gel blanquejador es col·loca a l’interior de les fèrules, que cal portar posades unes quantes hores cada dia.
Com es fa el blanqueig en dents no vitals?
S’ha de tenir en compte que l’emblanquiment vital pot no millorar l’aspecte d’una dent que ha tingut tractament endodòntic previ, ja que la taca prové de l’interior de la dent. En aquests casos, el professional ha d’aplicar un procediment diferent que blanqueja la dent des de l’interior.
L’agent blanquejador s’ha de col·locar dins de la dent i posar-hi un farciment temporal. Durant uns quants dies, el blanqueig hi quedarà a l’interior, i a vegades s’haurà de canviar fins que la dent assoleixi el to desitjat.
Finalment ,l’emblanquiment dental no és una solució permanent. Les taques poden tornar a sortir. El tabac i la ingesta d’aliments o begudes acolorides poden provocar que el blanqueig es comenci a esvair Si s’eviten aquestes fonts de tinció i se segueixen els consells de manteniment del blanqueig dental que es donen a la clínica, és possible que no calgui fer cap més tractament blanquejador entre 6 i 12 mesos.